WSE kwaliteitsregistratie

Anker consult als partner bij ESF-projecten en werkbaarheidscheque-projecten

 

Anker consult heeft de kwaliteitsregistratie van het departement Werk en Sociale Economie. Door deze kwaliteitsregistratie is Anker consult uw partner bij ESF projecten en werkbaarheidscheque-projecten.

Registratienummer Anker consult: KDB000000664  (geldig tot 14/05/2025)

 

De werkbaarheidscheques zijn subsidies van het Departement Werk en Sociale Economie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

Door de corona-crisis is het gebruik van werkbaarheidscheques uitgebreid.

 

Voor wie?

Initieel waren waren de werkbaarheidscheques bedoeld voor ondernemingen uit de profitsector maar inmiddels is dit tijdelijk uitgebreid en kunnen organisaties uit de social profit (o.m. vzw's) daar ook gebruik van maken.  Woonzorgcentra kunnen dus ook gebruik maken van deze werkbaarheidscheques.

 

Wat?

Met de werkbaarheidscheques kunnen nu dus ook organisaties uit de social profitsector tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

Naar aanleiding van de coronacrisis worden de werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding, waarbij telkens aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van de medewerkers, en dit voor:

  1. Aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, die ten goede komen van de werkbaarheid en de veiligheid van de werknemers, in de gewijzigde context door de Corona-pandemie;
  2. Competentieversterking noodzakelijk om te kunnen werken in een gewijzigde arbeidscontext;
  3. Aanpak van de impact op het psychisch welbevinden van de werknemers en werkgevers. 

 

Heel concreet kan u bij Anker consult terecht voor advies, begeleiding en opleidingen op vlak van de werkorganisatie en competentieversterking van medewerkers en teams. Dit met als doelstelling dat ook in de gewijzigde omstandigheden ingevolge corona, het werk werkbaar blijft.

Contacteer Hilde Taillieu voor meer info.

 

Aanvraag

De werkbaarheidscheques dienen online aangevraagd te worden via de online-applicatie van ESF Vlaanderen.

De projectperiode voor uitvoering van de prestaties bedraagt maximaal 6 maanden en begint te lopen zodra de aanvraag is ingediend.

Hoe een aanvraag doen.

 

Meer info over de werkbaarheidscheques leest u hier.

 

Een voorwaarde voor het gebruik van werkbaarheidscheques is dat er samengewerkt wordt met een geregistreerde dienstverlener van de KMO-portefeuille.

Anker consult is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille zowel voor advies als voor opleiding.