BelRAI LTCF, behaal je attest
Om BelRAI LTCF op een gestandaardiseerde en betrouwbare manier te kunnen gebruiken in de paktijk, is verplicht om een opleiding te volgen tot indicatiesteller.
Uiterlijk 1 maand na de opname van de bewoner wordt de zorgzwaarte vastgesteld adhv de BelRAI LTCF. Dat instrument maakt integraal deel uit van het woonzorgleefplan, dat ingevuld, regelmatig geëvalueerd en, in voorkomend geval, bijgestuurd wordt.
- BelRAI LTCF leren kennen en gebruiken
- BelRAI LTCF resultaten leren interpreteren
- BelRAI LTCF implementeren in de organisatie op een gefaseerde manier
- BelRAI in de visie van organisatie integreren
- BelRAI als methodiek voor zorgverlening, voor de opmaak van het woonzorgleefplan en als methodiek voor MDO implementeren
Na deze opleiding ben je gecertificeerd om een BelRAI LTCF in te vullen en ontvang je een opleidingsattest als BelRAI-indicatiesteller voor LTCF erkend door de Vlaamse overheid.
De opleiding bestaat uit 2 opleidingsdagen van 8u en 2 halve dagen intervisie
- Vrijdag 9 februari 2024: 9u tot 17u
- Vrijdag 8 maart 2024: 9u tot 12u30
- Vrijdag 29 maart 2024: 9u tot 17u
- Vrijdag 19 april 2024: 9u tot 12u30
De vastgelegde verplichte thema’s door FOD Volksgezondheid worden in deze opleiding opgenomen.
De training volgt een vast verloop en bestaat uit een combinatie van e-learningmodules, trainingsdagen en terugkommomenten). De e-learningmodules dienen, samen met een voorbereidende casusoefening, ter voorbereiding van de opleidingsdagen, te worden doorlopen. Het is belangrijk om daar tijd voor te voorzien.
Naast de verplichte thema’s is onze opleiding volledig praktijk gericht en gaan we aan de slag met uw individuele cases en vragen.
Tijdens de opleiding komen volgende thema’s aan bod:
- Wat zijn de BelRAI instrumenten en hoe werken ze in de praktijk
- Correct invullen van de BelRAI items aan de hand van een casus
- Wat zijn de BelRAI resultaten en hoe gebruiken we ze als hulpmiddel om een kwalitatief persoonsgericht zorgleefplan op te stellen.
- Tips om de BelRAI implementatie te doen slagen in uw organisatie.
- Casusbesprekingen
- Beantwoorden van al uw vragen
Medewerkers uit woonzorgcentra
De vorming verloopt interactief en praktijkgericht. Het is noodzakelijk dat elke deelnemer over een laptop of tablet beschikt.
Tijdens de intervisie momenten wordt er gewerkt met eigen casussen, voorbeelden en ervaringen die worden meegebracht door de deelnemers.
Syllabus, vormingsattest, lunch, koffie en dranken inbegrepen.
Ontvangst vanaf 08:45u
Wat deelnemers zeggen over deze vorming
"Zeer goed gegeven. De lesgever voelde goed aan wat het tempo was en waar de moeilijkheden lagen en liet de ruimte voor interactie." Bryan Beck, WZC Sint-Pieter
"Rustige aanpak ondanks de intense opleiding" Ilse van Hamme, WZC Sint-Pieter
"De vorming werd op een verstaanbare manier gegeven met voldoende ruimte voor vragen." Friede Simoens, WZC Scheldevelde
"De vorming is inhoudelijk veel maar de lesgever straalt rust uit en pakt het op een rustige manier aan. Dat maakt dat het volgen aangenaam wordt."
"Het was een zeer leerrijke vorming met veel informatie die we echt nodig hebben. Chapeau voor de lesgever die dit geeft."
"Ik vond de inhoud van de vorming interessant, heb vandaag al veel bijgeleerd. De lesgever was duidelijk en gaf zin om verder te luisteren." Souad Tahrile, WZC Walfergem
"Heel interactief en leerzaam"