Innovatieve arbeidsorganisatie

De toekomst is nu! 

 

Is jouw organisatie op dit moment volop bezig met missie, visie, strategie, leiderschap, organisatieontwikkeling, teamdynamieken,… en is olympisch goud het minimum waarvoor je wil gaan, maar heb je om dit doel te bereiken externe ondersteuning en expertise nodig? 

Dan is dit iets voor jou!

Ontdek hoe jouw organisatie aan de hand van de principes van #IAO kan groeien in innovatieve veranderingen en een stap vooruit kan zetten naar een dynamische en inspirerende werkplek. De toekomst is nu en het begint met de manier waarop we werken! 

visual IAO

In 2022 werden voor de eerste keer pilootprojecten voor innovatieve arbeidsorganisatie geselecteerd voor subsidie. 

Op 28 maart 2023 stelde de NAR in een advies aan de minister van Werk voor om een tweede cyclus van pilootprojecten inzake innovatieve arbeidsorganisatie op te starten. De minister reageerde hier positief op. 

Hierdoor kunnen organisaties die reeds eerste stappen hebben gezet richting IAO met subsidie verder groeien in hun pad naar werkplektransformatie en dit met procesbegeleiding, de ervaring en de deskundigheid van Anker consult.

 

Dien met de ondersteuning van Anker consult een projectaanvraag in en maak de weg vrij naar innovatie en vooruitgang. 

 

Uiteraard kan dit niet zomaar en gelden een aantal spelregels:

  • Indienen van een gestaafd projectaanvraagdossier tussen 1 april en 31 mei 2024.
  • Begeleid worden een deskundige begeleidende organisatie/begeleider die beschikt over expertise en ervaring in het begeleiden van ondernemingen op het vlak van innovatieve arbeidsorganisatie in het kader van een geïntegreerde en multidisciplinaire aanpak en met respect voor sociaal overleg. Anker consult is hiervoor je perfecte partner! 
  • Er dient reeds een zekere visie en strategie rond innovatieve arbeidsorganisatie voor de onderneming(en) voorhanden te zijn. Er moet dus aangegeven worden dat er reeds een begin van visie en strategie over de arbeidsorganisatie is in de onderneming. Deze visie sluit aan op de leidende principes van Innovatieve arbeidsorganisatie.

Nu even concreet: met welke thema’s kunnen we samen aan de slag?

  • Leiderschap en leiderschapsontwikkeling: we ondersteunen en versterken leidinggevenden in hun functie

  • Veranderingsmanagement: Leer om te gaan met veranderingen en leid je team soepel door transformaties.
  • Organisatieontwikkeling door persoonlijke ontwikkeling 
  • Teamontwikkeling: Organisaties die willen blijven functioneren investeren in de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van hun teams en mensen 
  • Missie en visie vertalen naar operationele activiteiten zodat de strategische doelstellingen daadwerkelijk worden bereikt

Voor deze projecten kan je tot €15000 subsidie krijgen.

 

Benieuwd? 

Voor meer informatie, neem contact op met Hilde Taillieu via mail of telefonisch op het nummer 0479 625 004.